Loading...

‘Tijd om het net op te halen’

Na anderhalf jaar ‘Leiden aan tafel’ en maar liefst zestien etentjes later is het tijd om het net op te halen. Wat is er tot nu toe bereikt? Tijdens State of the Art op 8 oktober in de Red Carpet Lounge blijkt de energie tot grote hoogte te stijgen en worden er nog meer mooie plannen gesmeed.

“Het idee voor de etentjes is ooit ontstaan vanuit de gedachte dat als je de energie opzoekt van de sector zelf en dat verbreed naar buiten de sector, je ook andere ideeën krijgt”, legt cultuurmakelaar Mirjam Flik uit. “We hebben de etentjes laten hosten door mensen die een visie op de stad hebben. Zij namen allemaal hun eigen netwerk mee. Het mooie is dat er nu vanuit gezamenlijkheid naar veel onderwerpen wordt gekeken. Dat is echt winst.”

Wethouder Yvonne van Delft was zelf ook aanwezig bij twee van de etentjes. “Het waren zulke leuke bijeenkomsten die echt een mindshift bij mij teweegbrachten. Het mooie is dat de stad zichzelf organiseert, ik heb het gevoel dat ik even niet aan de beurt ben. De eerste ingrediënten die al eerder zijn opgehaald neem ik mee in de komende cultuurnota.” Mirjam Flik: “Vandaag kijken we hoe we een volgende stap kunnen zetten.”

Magazine on the Spot was aanwezig op State of the Art en maakte dit uitgebreide verslag.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN