Over Cultuurfonds Leiden

Cultuurfonds Leiden is een aanjager en ondersteuner van cultuur in Leiden. Het Cultuurfonds wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en maakt zich sterk voor het profiel van Leiden als stad van Kunst en Kennis.

Waar mogelijk verbinden het Cultuurfonds en de cultuurmakelaar bij deze projecten jonge kunstenaars met grotere partijen en structuren in de stad. Daarmee worden de grassroots van het Leidse kunstleven verstevigd.

De cultuurmakelaar kan ook worden gevraagd om op vrijblijvende basis mee te denken. Dat kan zijn bij bijeenkomsten van bedrijven in de regio, door in te gaan op de hulpvraag van stichtingen in de stad die vorm moeten geven aan culturele activiteiten of door kunstenaars die op zoek zijn naar geschikte locaties om te maken, exposeren en voorstellingen te geven.

Dit doen we

Aanjager van de Leidse cultuursector

Aanjager
De cultuurmakelaar is er voor kunstenaars, makers en culturele organisaties. Bij de beslissing tot co-financiering hanteert Cultuurfonds Leiden criteria, zoals artistieke kwaliteiten en meerwaarde voor Leiden als stad van Kunst en Kennis.
Ondersteuner
We bieden financiële en inhoudelijke ondersteuning aan initiatieven die vernieuwend, kwalitatief sterk, spraakmakend, betekenisvol en/of financieel en organisatorisch nog kwetsbaar zijn.
Cultuur en Kennis
Leiden is al eeuwenlang stad van Kunst en Kennis, twee waarden die zijn verweven in het DNA van de stad. Cultuurfonds Leiden draagt bij aan het in stand houden en vergroten van dit profiel.
Productie
Onderscheidende cultuur maken we in Leiden zelf! Wij maken ons sterk voor een gunstig makersklimaat en een plek waarop makers, in samenwerking met onze podia, zelf aan de slag kunnen.

Ons team

Dit zijn de medewerkers van Cultuurfonds Leiden

Guido Marchena

Cultuurmakelaar

Guido Marchena is cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Leiden. Contact opnemen met de cultuurmakelaar kan per mail via guido@cultuurfondsleiden.nl of per telefoon via 06-11476882 (voorkeur voor mail).

FFD0247E-3E45-45D3-932D-ADE46AFCDD8E

Olga Crapels

Communicatie

Olga Crapels doet de communicatie bij Cultuurfonds Leiden. Contact opnemen met Olga kan per mail via olga@cultuurfondsleiden.nl.

Wil jij onze stagiair zijn?

stagiair

Stuur dan een email met je CV en waarom je bij ons stage wil lopen naar guido@cultuurfondsleiden.nl.

Bestuur Cultuurfonds

Laus de Jonge Voormalig senior adviseur van bij gemeente Leiden (betrokken bij oprichting Cultuurfonds Leiden)
André Betting Executive director – chair by European Foundation Financial and Investment Officers
Erna Kortlang TeekensKarstens – notaris, Partner TK notarissen | familie- en erfrecht | Estate Planning
Pieter Kos Wethouder werk, inkomen, participatie, onderwijs, arbeidsmarkt, economische mobiliteit in Den Helder woonachtig in Leiden.

Alle bestuursleden van de stichting zijn onbezoldigd en ontvangen geen vergoeding.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN