Over Cultuurfonds

Cultuurfonds Leiden is een aanjager in de functie van ‘buitenboordmotor voor de cultuur in Leiden’. Het Cultuurfonds wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Waar mogelijk verbinden het Cultuurfonds en de cultuurmakelaar bij deze projecten jonge kunstenaars met grotere partijen en structuren in de stad. Daarmee worden de grassroots van het Leidse kunstleven verstevigd.

De cultuurmakelaar kan ook worden gevraagd om op vrijblijvende basis mee te denken. Dat kan zijn bij bijeenkomsten van bedrijven in de regio, door in te gaan op de hulpvraag van stichtingen in de stad die vorm moeten geven aan culturele activiteiten of door kunstenaars die op zoek zijn naar geschikte locaties om te maken, exposeren en voorstellingen te geven.

Dit doen we

Aanjager van de Leidse cultuursector

Aanjager

De cultuurmakelaar is voor kunstenaars, makers en culturele organisaties. Bij de beslissing tot co-financiering hanteert Cultuurfonds Leiden criteria, zoals artistieke kwaliteiten maatschappelijke meerwaarde.

Vernieuwend

We bieden jou financiële ondersteuning aan potentieel artistieke initiatieven die vernieuwend, kwalitatief sterk, spraakmakend, betekenisvol en/of nog kwetsbaar in financieel en organisatorisch opzicht, zijn.

Cultuurspreekuur

De cultuurmakelaar helpt initiatiefnemers bij de conceptuele vorming, bij de organisatorische opzet, de zoektocht naar geschikte locaties, het leggen van zinvolle verbindingen en bij het zoeken naar financiële middelen.

Festivals

Het Cultuurfonds maakt jaarlijks de keuze om een aantal festivals extra te ondersteunen. Deze festivals kunnen rekenen op een kwaliteitsstempel: ‘powered by CFL’. Onze richtlijnen zijn hier te lezen/downloaden.

Ons team

Dit zijn de medewerkers van Cultuurfonds Leiden

Guido Marchena

Cultuurmakelaar

Guido Marchena is cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Leiden. Contact opnemen met de cultuurmakelaar kan per mail via guido@cultuurfondsleiden.nl of per telefoon via 06-11476882 (voorkeur voor mail).

Sophie Jansen

Communicatiemedewerker

Sophie Jansen is communicatiemedewerker bij Cultuurfonds Leiden. Contact opnemen met Sophie kan per mail via sophie@cultuurfondsleiden.nl of per telefoon via 06-23095760 (voorkeur voor mail).

Bestuur Cultuurfonds

Laus de Jonge Voormalig senior adviseur van bij gemeente Leiden (betrokken bij oprichting Cultuurfonds Leiden)
André Betting Executive director – chair by European Foundation Financial and Investment Officers
Erna Kortlang TeekensKarstens – notaris, Partner TK notarissen | familie- en erfrecht | Estate Planning
Pieter Kos Wethouder werk, inkomen, participatie, onderwijs, arbeidsmarkt, economische mobiliteit in Den Helder woonachtig in Leiden.

Alle bestuursleden van de stichting zijn onbezoldigd en ontvangen geen vergoeding.