Loading...
Over Cultuurfonds Leiden
Cultuurfonds Leiden heeft in 2022 alles op alles gezet om makers weer op weg te helpen na de langdurige crisis. In 2023 richt het fonds zijn pijlen weer op de primaire doelstelling: aanjagen van nieuw, spannend, hoogwaardig, spraakmakend aanbod. Dit doet CFL op het raakvlak van kennis en cultuur, want daar liggen in Leiden de kansen. Daarnaast is er natuurlijk de cultuurmakelaar die altijd voor de hele brede sector in touw is. De cultuurmakelaar denkt mee, helpt mee en doet mee. Dus heb je een nieuw project in de dop, zoek je een sparringpartner, zoek je verbinding binnen en buiten de sector? Klop gerust aan bij de cultuurmakelaar!

Dit doen we

Aanjager van de Leidse cultuursector

Aanjager
De cultuurmakelaar is er voor kunstenaars, makers en culturele organisaties. Bij de beslissing tot co-financiering hanteert Cultuurfonds Leiden criteria, zoals artistieke kwaliteiten en meerwaarde voor Leiden als stad van Kunst en Kennis.
Ondersteuner
We bieden financiële en inhoudelijke ondersteuning aan initiatieven die vernieuwend, kwalitatief sterk, spraakmakend, betekenisvol en/of financieel en organisatorisch nog kwetsbaar zijn.
Cultuur en Kennis
Leiden is al eeuwenlang stad van Kunst en Kennis, twee waarden die zijn verweven in het DNA van de stad. Cultuurfonds Leiden draagt bij aan het in stand houden en vergroten van dit profiel.
Productie
Onderscheidende cultuur maken we in Leiden zelf! Wij maken ons sterk voor een gunstig makersklimaat en een plek waarop makers, in samenwerking met onze podia, zelf aan de slag kunnen.

Ons team

Dit zijn de medewerkers van Cultuurfonds Leiden

Guido Marchena

Cultuurmakelaar

Guido Marchena is cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Leiden. Contact opnemen met de cultuurmakelaar kan per mail via guido@cultuurfondsleiden.nl of per telefoon via 06-11476882 (voorkeur voor mail).

FFD0247E-3E45-45D3-932D-ADE46AFCDD8E

Olga Crapels

Communicatie

Olga Crapels doet de communicatie bij Cultuurfonds Leiden. Contact opnemen met Olga kan per mail via olga@cultuurfondsleiden.nl.

Wil jij onze stagiair zijn?

stagiair

Stuur dan een email met je CV en waarom je bij ons stage wil lopen naar guido@cultuurfondsleiden.nl.

Bestuur Cultuurfonds

Laus de Jonge Voormalig senior adviseur van bij gemeente Leiden (betrokken bij oprichting Cultuurfonds Leiden)
André Betting Executive director – chair by European Foundation Financial and Investment Officers
Erna Kortlang TeekensKarstens – notaris, Partner TK notarissen | familie- en erfrecht | Estate Planning
Pieter Kos Wethouder werk, inkomen, participatie, onderwijs, arbeidsmarkt, economische mobiliteit in Den Helder woonachtig in Leiden.

Alle bestuursleden van de stichting zijn onbezoldigd en ontvangen geen vergoeding.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN