Loading...

Cultuurcoach Leiden en Cultuurfonds Leiden slaan de handen ineen om de kunst- en zorgsector bij elkaar te brengen op platform LeidsCement. Deze herfst starten wij een project waarbij we zorgverleners en makers van kunst bij elkaar brengen. Op deze manier hopen wij een waardevolle verbinding tussen de kunstsector en de zorgsector te kunnen realiseren. 


Hoe werkt het?

Kunst is niet alleen esthetisch, maar kan ook andere functies dienen en is wezenlijk onderdeel van onze maatschappij. In de Leidse zorgsector bestaat vraag om kunstaanbod maar vaak wordt de verbinding met makers niet gevonden. Cultuurcoach Leiden en Cultuurfonds Leiden treden nu als tussenpersonen op en verzamelen op cultuurplatform LeidsCement een portfolio aan makers die graag in de zorgsector aan de slag willen gaan. 


Welke makers kunnen meedoen?

We zoeken makers die inhoudelijk sterk zijn maar ook een luisterend oor kunnen bieden en sterk empathisch vermogen hebben. Welke discipline jij beoefent maakt niet uit, we staan open voor een breed aanbod. Je aanmelding wordt door de Cultuurcoaches beoordeeld. Heb je aantoonbare ervaring met werken in de zorg? Dan nemen we jou graag in ons portfolio op. Heb je dat niet maar sta je wel open voor een project in de zorg? Dan maken we op basis van je aanmelding graag een afspraak voor een gesprek, op basis waarvan we bepalen of we kunnen samenwerken.


Hoe wordt de verbinding gemaakt?

Indien jouw aanmelding wordt goedgekeurd verschijnt jouw profiel bij het aanbod op LeidsCement. Zorgaanbieders gaan in dit aanbod op zoek naar een maker die bij hen past. Indien nodig proberen de Cultuurcoaches actief verbindingen te leggen tussen makers en instellingen. Financiële afspraken worden gemaakt tussen kunstaanbieder en zorgverlener. Cultuurcoach Leiden en Cultuurfonds Leiden hebben slechts een verbindende en faciliterende functie. 


Meer informatie?

We horen graag van je! Stuur een mailtje naar Kevin Jolly, Cultuurcoach Leiden (k.jolly@bplusc.nl). Hij stuurt je dan een formulier met enkele vragen, deze info hebben we nodig om een profiel te maken.

Ken je makers die zeer geschikt zouden zijn voor dit project? Aarzel niet om deze informatie door te sturen. 

De deadline voor het opvragen van informatie bij Kevin is 22 augustus 2022. We willen uiterlijk 30 augustus alle profielen online hebben staan.

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN