Loading...

‘Zomer in Leiden, met afstand de beste’

De Leidse Stadspartners Centrummanagement Leiden, Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing hebben de handen ineengeslagen voor een herstelplan Leiden. Onder de noemer ‘Zomer in Leiden, met afstand de beste’ zijn verschillende initiatieven samengebracht die Leiden er op de korte- en langere termijn bovenop moeten helpen.

Het plan omvat campagnes, programmering en veiligheidsinitiatieven die integraal worden ingezet om de Leidse economie weer op gang te helpen. De eerste initiatieven starten begin juni en zijn gericht op het bereiken en activeren van bewoners van de stad en de regio. Zij worden verleid dichtbij-locaties te bezoeken die daarvoor worden ontsloten of waarop wordt geprogrammeerd. Het plan wordt uitgevoerd door bestaande budgetten slim om te buigen of samen te voegen. Daarnaast kijken de Stadspartners naar aanvullende financiering om zo nog meer impact voor de stad en streek te maken. “Een krachtig signaal van onze organisaties, waarmee we echt het verschil kunnen maken voor de economie van de stad en de regio” aldus Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing. Ook Centrummanager Gijs Holla is tevreden. “Met dit herstelplan zorgen we er voor dat Leiden, inclusief de binnenstad, ondanks de bijzondere situatie, een mooie en levendige zomer tegemoet gaat.”

Focus op regionaal en nationaal

Leiden, als Stad van Ontdekkingen biedt volop mogelijkheden aan de Nederlander die zich naar verwachting de komende maanden vooral in eigen land zal begeven.  “Met dit herstelplan spelen we daar op in”, zo zegt Cultuurmakelaar Mirjam Flik. “Ons onderscheidend vermogen is al groot, als een stad van kennis en cultuur en door het bestaande aanbod te verrijken met nieuwe programmering op bijzondere plekken in Leiden, wordt het nog veelzijdiger.”

De Stadspartners zetten samen de schouders onder dit herstelplan, terwijl doorlopend wordt gekeken naar extra mogelijkheden de stad in deze uitdagende tijd verder te helpen. Ook kan het herstelplan een bijdrage leveren aan de verwezenlijking van de plannen van de Leidse politiek. Ideeën van makers en ondernemers zijn dan ook nog steeds van harte welkom!

Het volledige herstelplan is hier te lezen en in te zien.

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN