Loading...

Cultuurfonds Leiden heeft nu JOUW steun nodig! Help je mee om op opheffing te voorkomen?


Cultuurfonds Leiden is geschrokken van het bericht dat de gemeente Leiden van plan is om Cultuurfonds Leiden op te heffen. Dit ondanks de positieve evaluatie die onlangs is uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Daaruit blijkt dat Cultuurfonds Leiden en de cultuurmakelaar voor makers en culturele instellingen juist grote meerwaarde hebben. Zij stimuleren talentontwikkeling, verbeteren het makersklimaat, verbinden partijen binnen de culturele sector (makers en culturele instellingen en makers onderling) en bevorderen de samenwerking met andere sectoren.
 
De gemeente Leiden gaf vijftien jaar lang met Cultuurfonds Leiden een enorme financiële impuls aan het Leidse culturele leven, zowel aan de professionele sector als de amateurkunst. Cultuurfonds Leiden stond aan de wieg van initiatieven en events die niet meer weg te denken zijn uit Leiden, zoals Schemerstad, Leiden Exposed, LIFF, Nacht van Ontdekkingen, Brave New World, het Leidse Hofjes Festival, Beelden in Leiden, ROEM, Dansblok, Peel Slowly and See, MuseumNacht en Letterlijk Leiden. Cultuurfonds Leiden droeg daarmee bij aan het cultureel aantrekkelijk maken van Leiden voor zowel makers als voor inwoners en bezoekers van de stad.
De geslaagde aanpak van Cultuurfonds Leiden met een cultuurmakelaar als intermediair in het veld kreeg landelijk navolging. Het was voor 28 Nederlandse gemeenten hét voorbeeld om een eigen cultuurmakelaar aan te stellen.

We willen ons keihard blijven inzetten voor een cultureel bruisend Leiden en we zullen ons verzetten tegen nog verdere bezuinigingen op de toch al zwaargehavende cultuursector in deze stad van kunst & kennis!

Wil jij dat Leiden een plek blijft met een bruisend cultureel leven? Help ons dan met het verzet tegen het opheffen van het fonds. Neem voor 28 juni contact op met betrokken raadsleden en overtuig ze van het belang van Cultuurfonds Leiden en de cultuurmakelaar. Klik op de link voor de website met de contactgegevens van de raadsleden die hierover gaan: https://www.gemeenteraadleiden.nl/commissies/commissie-werk-en-middelen

Op 5 juni van 11-12 uur zit cultuurmakelaar Guido Marchena in de bieb aan de Nieuwstraat om toelichting te geven over deze situatie en om met medestanders te kijken wat we nog kunnen doen.

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN