Loading...

De culturele zomer maken we zelf.

Dat het publiek niet naar cultuur kan komen, betekent zeker niet dat de zomer saai wordt! Cultuurfonds Leiden en leidsCement dagen alle Leidenaren met hart voor cultuur uit om cultuur naar de mensen toe te brengen en stellen dankzij gemeente Leiden budget beschikbaar. Hierbij richten wij ons op álle wijken en buurten van Leiden, om mooie dingen te brengen naar mensen die momenteel nauwelijks van kunst en cultuur kunnen genieten. Kunst en cultuur kunnen verrassen, ontroeren, zoeken naar oplossingen en antwoorden bieden in deze ongewisse tijd. Doe jij mee? Lees snel verder!

Laboratorium van de toekomst

Hoe gaan we verder als stad, als samenleving? Hoe kunnen we als makers binnen de grenzen van maximaal drie uitvoerenden en minimaal anderhalve meter afstand, van toegevoegde waarde zijn? Een kunstwerk op de stoep, een dans- of theateract, een strijktrio, een saxofoon, een draaiorgel, plaatjes draaien, een volkszanger, theater, videokunst, mooie teksten voorlezen. Het kan overal in de stad: in wijken, bij ouderen en kinderen, op onverwachte plekken: alles wat ontmoeting, troost en verwondering teweegbrengt. Makers doen voorzetten en betrekken de stad actief

Hoe kun je meedoen?

We hopen op een boeket aan initiatieven, je kunt doen wat je wilt en nodig vindt. Maar het is wel goed om te weten wat er speelt, en wie, en waar. Dat is nodig voor afstemming, het budget optimaal aan te wenden en om publiciteit te kunnen maken. Daarom is de volgorde:

  1. Had je dat nog niet gedaan? Meld je dan aan als maker of instelling op leidsCement.nl
  2. Laat op een A4-tje weten wat je van plan bent en hoeveel uur en hoeveel keer je met hoeveel mensen iets gaat doen, en waar en voor wie. Diversiteit en toegankelijkheid voor iedereen zijn fijn, de mogelijkheid tot afstand houden heel belangrijk. Mail jouw voorstel naar info@leidscement.nl.
  3. leidsCement neemt contact met je op om je idee en de financiële mogelijkheden te bespreken en kent een vergoeding toe.
  4. Doe je ding!

leidsCement zorgt voor:

  • een haalbare vergoeding en fair practice
  • hulp om de performances in tijd en locatie te spreiden
  • verbinding met andere makers als je wilt samenwerken
  • publiciteit op social media en via onze kanalen
  • zoveel mogelijk beeldregistratie en uitzending op culthelden.com: op die manier komt je lokale performance breed in beeld

Heb je vragen? Mail naar info@leidscement.nl of ga naar leidscement.nl/prikbord.

Foto: Coen Bastiaanssen

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN