Loading...

Lees hier ons koersdocument voor 2021.

Op het moment dat we dit schrijven is 2021 nog vol onzekerheden. Maar een ding is wél zeker: cultuur gaat door! Ook dit jaar staat Cultuurfonds Leiden open voor enthousiaste initiatieven op het gebied van kunst en kennis in Leiden. Onze stad heeft een rijke culturele geschiedenis en vooral een rijke toekomst en wij kunnen niet wachten om daar, samen met alle cultuurmakers en -liefhebbers van de stad, aan bij te dragen.

In dit komende jaar willen wij, nog sterker dan anders, fungeren als aanjager en als ondersteuner van de Leidse cultuursector. We blijven financiële ondersteuning bieden aan veelbelovende projecten, maar zijn er ook om makers aan elkaar te verbinden, om te helpen op het gebied van communicatie en om hulp te bieden bij alle andere zaken die nodig zijn om een project van de grond te krijgen: fondsen werven, vergunningen aanvragen, en allerlei andere manieren om je creativiteit te doen groeien en je projectplan te ontwikkelen.

Cultuur voor alle Leidenaren

Het is dit jaar ons doel om heel Leiden te bereiken met cultuur. Cultuur is onlosmakelijk verbonden met het DNA van onze stad en als Leidenaren zijn we samen trots op de geschiedenis, cultuur en wetenschap waar we iedere dag mee in aanraking komen. Ons culturele erfgoed maar vooral het heden en de toekomst, daar zijn wij iedere dag mee bezig. We ondersteunen de makers van Leiden en bouwen daarmee verder aan de stad. Als alles straks weer enigszins ‘normaal’ is zullen we elkaar bij cultuur ontmoeten. Van de Schouwburg tot het festivalveld, van straatmuziek tot de markt op zaterdag: cultuur is wat ons als Leidenaren verbindt. We gaan samen aan de slag, wij kunnen niet wachten!

Onze koers in 2021

Juist in deze lastige tijd willen wij zelf het initiatief nemen, kansen pakken en laten zien dat cultuur een hoofdingrediënt van de stad Leiden is. Die cultuur is van ons en heel belangrijk: we maken hem zelf! Dit jaar zullen we ons meer dan ook, samen met Leidse podia, richten op productie. Cultuur in de stad kan alleen floreren als zij vanuit de stad zelf komt: een stad met ruimte voor groei en met ruimte voor makers om creatief te zijn, om te repeteren en om samen te werken. Wij maken ons sterk voor een plek waarop makers, in samenwerking met onze podia, zelf aan de slag kunnen. Ook richten we ons sterk op evenementen die Leiden als stad van Kunst en Kennis kleur geven, zoals de Nacht van Ontdekkingen en een nieuw evenement rond letteren. In 2022 is Leiden European City of Science. Daarom stimuleren we de ontwikkeling van initiatieven die passen binnen dat bijzondere jaar en maken we onze stad interessanter voor Leidenaren én bezoekers.

Onze koers voor de komende tijd is gezet, maar deze uitvoeren kunnen we alleen met de makers en liefhebbers van Leidse cultuur. Draag jij samen met ons bij aan cultureel Leiden? Heb je een plan waarbij je onze hulp kunt gebruiken? Wil jij je stem laten horen over Leiden en cultuur? Horen we graag! Je kunt ons bereiken via info@cultuurfondsleiden.nl.

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023
Cultuurfonds Leiden
november 15, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN