Loading...

INSCHRIJVING GESTART INDUSTRY DAY EN CULTUURBORREL 16 MEI


De Industry Day is een jaarlijks terugkerend programma voor professionele kunstenaars, musea en podia in Leiden. Een middagprogramma dat we plooien rondom één thema. Het doel is om de culturele sector te informeren over ontwikkelingen in Leiden en daarbuiten. Dit programma wordt georganiseerd door Museum De Lakenhal, Nobel en Cultuurfonds Leiden.


Datum: donderdag 16 mei

Tijd: Industry Day 15:00 – 18.00 uur

Sessie 1 Beeldende kunstprogramma: 15:00 – 16:15 uur

Sessie 2 Multidisciplinair programma: 16:30 – 18.00 uur

Cultuurborrel vanaf 18.00 uur

Inloop: beeldende kunstprogramma 14.30 uur, multidisciplinair programma 16.00 uur

Locaties: Museum de Lakenhal sessie 1 en Nobel sessie 2 en Cultuurborrel

Toegang: Gratis, aanmelden verplicht

Aanmelden: https://forms.gle/YruhGqitUJtA7GJP7


Het thema is dit jaar duurzaamheid. Ook in de cultuursector staat duurzaamheid steeds meer op de agenda. Het is een lastig thema: tentoonstellingen worden nog vaak gemaakt van niet duurzame materialen, led-verlichting in theaters kost miljoenen euro’s en is daarmee vaak te duur, orkesten en theatergezelschappen toeren door het hele land met vrachtwagens. En kiezen om inhoudelijk een standpunt uit te dragen in een voorstelling of kunstwerk over onderwerpen als klimaatverandering, hoe we met natuur omgaan en de toekomst van de planeet is zeker nog niet doorsnee. Gaat de cultuursector wel ver genoeg als het over duurzaamheid gaat? Kunnen kunstenaars en instellingen een grotere rol spelen in het klimaatdebat? En wat kunnen we leren van mensen die daar wel spannende keuzes in maken? Op het programma staan onder andere sprekers als Erik Hobijn (ooit de meest vervuilende kunstenaar van Europa), Circular Creator Club en Karlien Pijnenborg (Groote Museum Artis).


Aan het eind van de middag is er de Cultuurborrel: een reizende borrel waar iedereen werkzaam in de Leidse cultuursector welkom is. Voor een drankje, om kennis te maken, bij te praten en leuke plannen te bedenken.


Zien we je op 16 mei? Meld je alvast aan, het complete programma verschijnt dan in mei in je mail.

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN