Loading...

Cultuurfonds Leiden (CFL) bestaat volgend jaar 15 jaar. Een mooie aanleiding om onze Trotse Verhalen te verzamelen, over projecten en mensen waar we als fonds fier op zijn dat we ze in hun ontwikkeling kunnen en konden ondersteunen. 

Vandaag (13 april 2022) beginnen we daarom met een nieuwe reeks op onze social media: #poweredbycfl. Als eerste in de serie Johannes Leertouwer, Leidenaar en dirigent.

“Toen ik hier nog niet woonde, zag ik Leiden als een stad die focust op erfgoed. Ik was dus extra verrast dat mijn aanvraag ter ondersteuning van een podiumkunsten-project toch gehonoreerd werd door het Cultuurfonds Leiden! 

Ik kon mede daardoor vorig jaar een live stream laten maken van een uitvoering van een reconstructie van een oerversie van de Matthäus Passion in de Stadsgehoorzaal. Juist in een moeilijk coronajaar was dat ontzettend belangrijk voor mij en voor de muzikanten. We konden de live stream zelfs zo mooi in beeld brengen dat ie komende zaterdag op tv komt, op NPO2!

Op dit moment touren we met de Nieuwe Philharmonie Utrecht door Nederland met de dubbelkoren versie van de Matthäus, toevallig vandaag in de Marekerk hier in Leiden. Daarnaast werk ik aan het laatste gedeelte van mijn dissertatie, over hoe Brahms in verschillende perioden in de geschiedenis werd gespeeld. En eind april vertrek ik voor een paar weken naar Zuid-Korea, om daar les te gaan geven in het kader van mijn professoraat historisch geïnformeerd musiceren aan de Seoul National University.”

📷 Patricia Nauta

Cultuurfonds Leiden

Het Cultuurfonds Leiden wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN