Loading...

Cultuur staat niet stil, zeker niet op CultHelden. Met dit weekend: live radio door MAXI CLUB.

‘Ze willen iets doen, zodat je niet alleen maar Netflix hoeft te kijken,’ aldus Whitney Ouwerkerk van STAD Leiden over MAXI CLUB Radio. STAD en Cultuurfonds Leiden speelden samen een rol in het ontstaan van muziekcollectief MAXI CLUB . In december vond ideeënwedstrijd KABOEM! plaats, waarbij MAXI CLUB niet alleen de hoofdprijs maar ook de door cultuurmakelaar Mirjam Flik uitgereikte ‘Wild Card’ won. Met €2500,- aan prijzengeld op zak kon het idee echt van de grond komen.

Stroomversnelling

Door de coronacrisis kwamen de plannen in een stroomversnelling. Cultuur heet het zwaar, cultuurliefhebbers zitten thuis. ‘De mensen kunnen misschien niet naar de club toe komen, maar de club kan wel naar de mensen toe komen! Een periode als deze vraagt om aanpassingsvermogen,’ zo schrijven de jongens van MAXI CLUB.

Op zaterdag debuteren de muziekfanaten live op CultHelden.com met hun radioprogramma Music In Depth. In deze eerste van meerdere edities staat de stroming Dutch Electronics centraal. Natuurlijk met veel muziek te horen, gecombineerd met de inzichten van de experts van Eyes Wide Shut.  

Work in progress

Dit online radiostation is een work in progress. De jongens van MAXI CLUB willen een brede doelgroep aanspreken binnen én buiten de stad Leiden. Er zullen DJ-sets geprogrammeerd worden maar er zijn ook aanvullende programma’s met betrekking tot kunst, politiek en cultuur. Om het online radiostation te kunnen lanceren moet er achter de schermen nog veel gebeuren. Denk aan een nieuwe huisstijl, het bouwen van de studio en het bedenken van toffe items. Maar nu iedereen thuis zit en nieuwe hobbys aan het uitvinden is, delen de Maxi Boys alvast hun liefde! Op Facebook en Instagram blijf je op de hoogte.

Op zaterdag 11 april wordt er afgetrapt met de eerste aflevering van ‘Music in Depth’ met als onderwerp Early Dutch Electronic Music Special w/ Eyes Wide Shut. Om 21:00 uur live te volgen via een livestream op MAXI CLUB Facebook en op CultHelden.com.

Andere berichten

Cultuurfonds Leiden
april 16, 2024
Cultuurfonds Leiden
februari 10, 2024
Cultuurfonds Leiden
november 28, 2023

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Cultuurfonds Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

AANMELDEN