Leiden Exposed

Met tentoonstellingen in de Stadsfoyer wil Cultuurfonds Leiden een divers aanbod laten zien van makers die betrokken zijn bij de stad. Zowel gevestigde als beginnende makers, van kunstenaar tot dichter, van fotograaf tot passievolle liefhebber en van eenling tot vereniging. In samenwerking met een wisselende curator zal er gewerkt worden aan mooie presentaties die om de 3 maanden wisselen.  

In juni kunnen geïnteresseerden een maand lang naar ‘Leiden, Metropolis’ van Koen Suidgeest gaan kijken in de Stadsfoyer.

Koen Suidgeest was van 2021 tot 2022 stadsfotograaf in leiden. In het Leidsch Dagblad publiceerde hij wekelijks een portret waarbij hij de diversiteit van Leidse bewoners in beeld bracht. Hieruit is een serie ontstaan van 52 foto’s die een kijk geven op het internationale karakter van de stad en de vele internationals die in Leiden leven. De bijzondere verhalen die hij verzamelde en documenteerde werden wekelijks gepubliceerd in het Leidsch dagblad. De werken en verhalen zijn uiteindelijk gebundeld in het boek ‘Metropolis Leiden’. Tijdens de expositie in de Stadsfoyer laat hij een selectie zien van deze werken en presenteert hij zijn boek tijdens de opening van de tentoonstelling.

Leiden Exposed is op werkdagen tussen 9-17 uur gratis open in de Stadsfoyer van Leiden, in het stadhuis aan de Breestraat.