Leiden Exposed

Na een intensieve verbouwing is het Leidse stadhuis heropend. Het duurzaam verbouwde gebouw is onder andere een ontmoetingsplek geworden in het hart van de stad. In het vernieuwde stadhuis zitten het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en het doet weer dienst als trouwlocatie. Het atrium is teruggebracht tot binnentuin en de stadsfoyer biedt ontmoetingsruimte voor lokale initiatieven, zoals bijeenkomsten en tentoonstellingen.

Met ‘Leiden Exposed’ worden er het hele jaar door tentoonstellingen gemaakt die een brede kijk geven op de Leidse culturele sector. Met de tentoonstellingen in de stadsfoyer wil het Cultuurfonds Leiden een divers aanbod laten zien van makers die betrokken zijn bij de stad. Zowel gevestigde als beginnende makers, van kunstenaar tot dichter, van fotograaf tot passievolle liefhebber en van eenling tot vereniging. In samenwerking met een wisselende curator zal er gewerkt worden aan mooie presentaties die om de paar maanden wisselen.

 

Aankomend jaar zal beeldend kunstenaar Emma van Noort de tentoonstellingen cureren en verschillende initiatieven en makers samenbrengen.  In de stadsfoyer wisselen verrassende exposities elkaar af. Naast traditionele kunst, die zeker de revue gaat passeren, is er ook ruimte om makers met een specifieke opdracht te benaderen. Leiden Exposed draagt hiermee bij aan de zichtbaarheid van zowel amateurs als professionele makers in de stad en bied ruimte voor deze makers om hun werk te presenteren.

In principe ligt de planning tot volgende zomer al vast maar voel je vrij om projecten, spontane ideeën of plannen voor een toekomstige expositie te delen via curator@cultuurfondsleiden.nl .

 

De eerste paar maanden starten we met twee foto exposities. Sander en Sanneke bijten het spits af met een tentoonstelling over tradities. Deze is te zien rond de viering van het Leidens Ontzet. Daarna volgt een jubileum expositie van het Leids Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) dat hun 100 jarig bestaan viert met portretten van 100 jarige Leidenaren.

 

Het stadhuis is doordeweeks geopend van 9:00-17:00. Vergeet niet een kijkje te nemen in de prachtige stadfoyer.