Cultuurfonds Leiden

 

Cultuurfonds Leiden is een aanjager in de functie van ‘buitenboordmotor voor de cultuur in Leiden’. Het Cultuurfonds wil dat de stad Leiden een aantrekkelijke plaats voor cultureel ondernemerskunstenaars en creatievelingen is en stelt zich op als kraamkamer voor vernieuwende, betekenisvolle en soms ook nog kwetsbare artistieke concepten.

Waar mogelijk verbinden het Cultuurfonds en de cultuurmakelaar bij deze projecten jonge kunstenaars met grotere partijen en structuren in de stad. Daarmee worden de grassroots van het Leidse kunstleven verstevigd.

Naast bijdragen aan projecten, kan de cultuurmakelaar ook worden gevraagd om op vrijblijvende basis mee te denken. Dat kan zijn bij bijeenkomsten van bedrijven in de regio, door in te gaan op de hulpvraag van stichtingen in de stad die vorm moeten geven aan culturele activiteiten of door kunstenaars die op zoek zijn naar geschikte locaties om te maken, exposeren en voorstellingen te geven.

Cultuurmakelaar

Mirjam Flik is in 2016 aangesteld als cultuurmakelaar in Leiden en bouwt verder aan een sterke profilering van de cultuursector in de stad. Zij zet in op de scheppende kracht van de kunst- en cultuursector in co-creatie met andere sectoren en de bewoners van de stad Leiden.

Mirjam Flik               

mirjam@cultuurfondsleiden.nl            
0614405507 (voorkeur voor mail)

Bezoekadres: Stationsweg 26, 2312 AV Leiden.
Het postadres is gelijk aan het bezoekadres.

Hoofddoelstelling en beleid op hoofdlijnen

Stichting Cultuurfonds Leiden heeft als doel de stad Leiden te profileren als podium voor kunst, cultuur en kennis. Cultuur en kennis vormen de twee pijlers onder de Leidse identiteit. Het Cultuurfonds wil dé verbinder, kraamkamer en aanjager van vernieuwende Leidse kunst en cultuur zijn.

KVK-nummer: 27331487

Jaarverslagen

Jaarverslag 2017 (328KB, pdf)
Jaarverslag 2016 (11MB, pdf)  
Jaarverslag 2015 (1325Kb, pdf) 

Presskit

Presskit (5.2 Mb.zip)