• Leiden aan tafel
31 oktober 2017,

Aan Tafel voor kunst en cultuur

Hoe gaan we komende jaren de culturele sector van Leiden versterken? In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 richt Cultuurfonds Leiden zich o.a. op het ontwikkelen van een sterke cultuurvisie voor de stad. Maar het fonds doet dit niet alleen. Cultuurfonds gaat Aan Tafel met professionals en betrokkenen uit de culturele en creatieve sector, het bedrijfsleven en de kennissector. Tijdens ieder diner komt steeds een nieuw onderwerp op tafel waarover de tafelgasten met elkaar in gesprek gaan; met de diners hoopt Cultuurfonds een bijdrage te leveren aan een vergezicht voor kunst in cultuur in Leiden. 

Een tiental diners vinden komende maanden plaats in opmaat naar de verkiezingen. Het doel is dat deze gesprekken zichzelf voortzetten en dat er vanuit de tafels nieuwe initiatieven in gang worden gezet voor komende jaren, zoals o.a. de ontwikkeling van het Cultuurkwartier in Leiden en meer aandacht voor makers in de stad en regio.

Voor elk diner is een andere gastheer of -vrouw gevraagd om het het diner te organiseren. De tafelheren en -vrouwen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de maaltijd, maar zij dragen ook de andere tafelgasten voor hun diner aan en snijden het gesprek aan het begin van de avond aan.

Lees o.a. het interview met Mirjam Flik in het Leidsch Dagblad (25-11-2017) over Leiden Aan Tafel. Klik hier.

Online magazine

Ieder diner wordt verslagen door Magazine on the Spot en na ieder diner verschijnt een verslag van de avond op de nieuwe website:

Lees in dit online magazine wekelijks nieuwe verhalen over de ontwikkelingen in de Leidse kunst en cultuursector, inspirerende citaten en wat er gaat voortkomen uit de gesprekken die Aan Tafel zijn gevoerd.

Leiden aan Tafel

Bekijk ook onze trailer die werd gemaakt tijdens het diner over het Cultuurkwartier in Leiden. 

2018

Cultuurfonds Leiden is slechts initiatiefnemer van Leiden aan Tafel en hoopt dat er op deze tafelgesprekken verdere stappen volgen, zoals nieuwe bijeenkomsten, actieplannen en samenwerkingen. De tafelgasten van het Cultuurkwartier-diner gaan bijvoorbeeld samen verder met het opstellen van een manifest. Een strategische agenda, waarin de bewoners en betrokkenen van het gebied - het Cultuurkwartier - hun visie voor de toekomst van het gebied verwoorden. Voor wie? Voor de bewoners zelf, voor de stad en voor de politiek. Hoe? In tien korte standpunten. Met bravoure geschreven en groots gedacht, want dat is wat dit gebied verdient.

Like Leiden aan Tafel ook via Facebook