• Leiden aan tafel
31 oktober 2017,

Aan tafel met Cultuurfonds

Hoe gaan we komende jaren de culturele sector van Leiden versterken? In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 richt Cultuurfonds Leiden zich o.a. op het ontwikkelen van een sterke cultuurvisie voor de stad. Maar het fonds doet dit niet alleen. Tijdens verschillende diners, onder de titel 'Leiden aan Tafel', brengt Cultuurfonds Leiden creatieven, ondernemers en wetenschappers uit en van buiten Leiden samen om te overleggen over deze visie en met elkaar te onderzoeken welke concrete samenwerkingen komende jaren kunnen ontstaan. 

Een tiental diners vinden komende maanden plaats in opmaat naar de verkiezingen. Hoewel Cultuurfonds Leiden initiatiefnemer is van de maaltijdgesprekken, wordt elk diner georganiseerd door een professional uit de lokale culturele sector die door CFL is benaderd om gastheer of -vrouw te zijn. Behalve dat zij het diner organiseren of bereiden, mogen deze gastheren en -vrouwen ook de andere gasten voordragen en uitnodigen om aan te schuiven.

Magazine on the Spot is tijdens ieder diner aanwezig om verslag te doen van de avond. Hun verslag, inclusief uitgelichte verhalen, bijzondere citaten over het besproken thema en interviews met gasten, zijn terug te lezen in het nieuwe online magazine van Leiden on the Spot dat binnenkort verschijnt. 

Jonge Makers

De diners zijn inmiddels gestart en als eerste werd het onderwerp 'Jonge Makers' in de stad besproken. Verschillende jonge kunstenaars uit Leiden schoven aan en bespraken tijdens het diner waar jonge makers komende jaren ernstig behoefte aan hebben in Leiden. Dit is o.a. meer werkruimte, presentatie-mogelijkheden en vooral meer experimenteerruimte. 

Het verslag van de avond met interessante citaten en interviews verschijnt binnenkort online.