15 september 2018, Hogemorsweg 160, leiden

Op  zat Leiden-aan-Tafel met initiatiefnemers van het manifest ‘Meer ruimte voor experiment’, ontstaan tijdens de burgertop L750. Er werd gesproken over meer werkruimte, presentatie-mogelijkheden en vooral meer experimenteerruimte: dat is waar jonge makers en kunstenaars die het experiment zoeken in Leiden komende jaren ernstig behoefte aan hebben. Eén van de projecten die uit deze bijeenkomst ontstaan is, is Liquid Society, een multimediaal en interdisciplinair kunstprogramma waarbij de vloeibaarheid en het transformatieve van een samenleving als inspiratie dient. Het programma nodigt kunstenaars uit om de verbinding te zoeken met de omgeving en andere disciplines en sectoren.

Lot Vegter:
Sven Meijers en ik hebben het  initiatief genomen voor Liquid Society. Na een artist-in-residence in Egypte is het idee ontstaan om dialoog en cross-overs te faciliteren over de vloeibaarheid van een samenleving. Het wordt een bijzonder programma waar dans, theater, beeldende kunst en videokunst elkaar raken. Water en de stad Leiden spelen hierbij een inspirerende rol. We gaan in drie maanden tijd bijzondere samenwerkingen zien en cross-overs met veel ruimte voor experiment. De samenwerking met het cultuurfonds helpt heel erg! Door het verbinden aan partners, steun bieden en als sparringpartner brengt het CF plannen een stap verder.

Liquid Society is onderdeel van de Kunstroute Leiden op 22 en 23 september en is vanaf 15 september ongeveer twee keer per week opgesteld voor publiek.