28 oktober 2016,

Op zaterdag 28 oktober organiseert We Are Leiden in BplusC (locatie Nieuwstraat) de Human Library. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we over ze denken wel met de werkelijkheid? 

We Are Leiden biedt het publiek de kans om een-op-een een gesprek te voeren met mensen met bijzondere levensverhalen, maar die door hun levenswijze, uiterlijk, beroep of achtergrond vaak te maken hebben met de vooroordelen van anderen.

In deze eerste editie van de Human Library initiƫrt We Are Leiden ontmoetingen tussen het publiek en o.a. een voormalig lid van een islamitische beweging in Egypte, een slachtoffer van verkrachting en iemand die zwaar gehandicapt is: ze zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Het concept van de Human Library is ooit ontstaan in Denemarken, maar het wordt inmiddels overal in de wereld georganiseerd. Nu komt het ook naar Leiden.

Meer informatie, ga naar de website van We Are Leiden of bezoek de Facebook-pagina